Veelgestelde vragen

Vind hier Antwoorden en links naar interessante artikelen IN DE MEDIA

Kan reeds gebruikte potgrond van vorig jaar opnieuw gebruikt worden?

We kennen het allemaal wel; de potgrond die al een tijd in de pot of bak zit, ziet er op 't oog goed uit. Kan deze potgrond worden hergebruikt?

Het is beter om gebruikte potgrond niet opnieuw te gebruiken. De benodigde voedingsstoffen zijn niet meer optimaal aanwezig en er kunnen bepaalde zouten zijn opgehoopt door watergift en bemesten. Ook de zuurgraad (pH) is veranderd. Het meten van de zuurgraad en het corrigeren hiervan met kalk weegt niet op tegen de aanschaf van nieuwe potgrond. Indien er ziekten in het gewas hebben gezeten, is het altijd beter om de potgrond te vervangen.

De oude potgrond hoeft u echter niet weg te gooien. Gebruik dit bij voorkeur voor het verbeteren van het organische stof gehalte van de tuingrond.

Wat is goede potgrond?

Waaruit bestaat potgrond en wat is goede potgrond? Een goede potgrond zorgt er onder andere voor dat planten voldoende vocht en lucht bij de wortels hebben, zodat u kunt genieten van mooie en gezonde planten en bloemen. In onderstaande artikelen vindt u meer informatie over een groot aantal verschillende toepassingen en goede potgrond.

Met RHP-gecertificeerde potgrond zorgt u voor een optimale start voor uw planten. Waarom RHP-potgrond? Klik hier.

//Enable form button reCAPTCHA