Wilt u RHP-gecertificeerde afdekmaterialen? Dat kan!

31 augustus 2020

Afdekmaterialen, ze zijn er in vele variaties. Ze worden gebruikt in de pot- en containerteelt. En ze kunnen ook RHP-gecertificeerd worden! Wel zo veilig voor de teelt.

Met afdekmaterialen wordt de potgrond in de pot afgedekt. Dit gebeurt om de groei van onkruiden en mossen op de potgrond te voorkomen. Afdekmaterialen zijn er bijvoorbeeld op basis van houtvezel, boomschors of vlas en er zitten vaak nog toeslagstoffen in.

Onderscheidende RHP-kwaliteit

RHP-gecertificeerde afdekmaterialen en de eventuele toeslagstoffen voldoen aan de eisen voor plantveiligheid. Om deze reden mogen voor het RHP-keurmerk niet zomaar alle afdekmaterialen worden gebruikt. Er zijn normen en eisen opgesteld waaraan deze moeten voldoen, waarbij herkomst, productie en een eventueel benodigd hygiënisatieproces van de afdekmaterialen worden gemonitord. Dit biedt de grootst mogelijke zekerheid dat de afdekmaterialen veilig kunnen worden toegepast, zonder risico’s voor de teelt.

Interesse in RHP-certificatie van uw afdekmaterialen?

Heeft u interesse in RHP-certificatie van uw afdekmaterialen? Laat het ons weten via het formulier onderaan deze pagina.  
Bent u al een RHP-gecertificeerd bedrijf en betreft dit alleen een nieuw te certificeren product? Dan kunt u natuurlijk via de vertrouwde weg rechtstreeks contact opnemen met uw technisch adviseur bij RHP.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA