Nieuwe groeimedia

Focuspunten van werken met nieuwe groeimedia

In de komende jaren gaan groeimedia, en met name potgronden, voor sierteelt en boomkwekerij sterk veranderen. Het gebruik van veen in deze groeimedia zal sterk verminderen en er zullen meer veenvrije groeimedia worden ingezet in de tuinbouw. Hierdoor veranderen ook de eigenschappen van groeimedia. Voor kwekers is het van belang om hierop goed te anticiperen.

Bij het werken met nieuwe groeimedia is het nog belangrijker om rekening te houden met onder meer veiligheid, pH en voeding en fysische eigenschappen. Belangrijke focuspunten voor een optimale start van de teelt. Het werken met nieuwe groeimedia vraagt niet alleen aandacht van substraatproducenten, maar zeker ook van kwekers. Een teelt op nieuwe groeimedia kan aanpassingen vragen in de teeltwijze, bijvoorbeeld qua irrigatie en bemesting.

Replay video's webinars

Op 18 maart, 1 en 15 april 2021 heeft RHP 3 webinars voor (onafhankelijk) teeltadviseurs georganiseerd over dit onderwerp. In deze webinars werden de belangrijkste aspecten besproken waarmee kwekers rekening moeten houden in hun huidige teelt en bij verandering naar een nieuw groeimedium. U kunt de (Engelstalige) video's hier terugkijken. Ook vindt u op deze pagina links naar de samenvattende artikelen van de webinars voor gecertificeerde bedrijven over nieuwe groeimedia.

Naar de kennisbank? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA