Geen Japanse duizendknoop in substraat met RAG-keurmerk

11 juni 2020

Al jaren hebben gemeenten te kampen met de Japanse duizendknoop en de schade die dit onkruid veroorzaakt. De bestrijding van deze woekerende probleemplant is ontzettend lastig. Substraten met het RAG-keurmerk zijn gegarandeerd vrij van Japanse duizendknoop en andere van deze zogenoemde ‘invasieve exoten’. RAG-gecertificeerde substraten kunnen veilig worden toegepast in de boomkwekerij, openbaar groen en daktuinen.

Hoge kwaliteitseisen RAG-keurmerk

Het RAG-keurmerk stelt hoge eisen aan de  boomsubstraten, aanvulgrond/tuinaarde, daksubstraat en grondstoffen. De producten en bedrijfsprocessen van de gecertificeerde bedrijven die deze leveren, worden continu getoetst. De onkruidtest is hierbij een belangrijk onderdeel. Voor de invasieve exoten geldt daarbij een nultolerantie. Omdat zowel het product als het proces in de gehele keten worden bewaakt, biedt dit de grootst mogelijke kwaliteit, zekerheid en veiligheid voor professionele kwekers, gemeenten, groenbeheerders, bouwers van infrastructuur en hoveniers. Zij herkennen RAG-substraten aan de vermelding van het RAG-keurmerk op de verpakking, afleverbon of factuur.

RHP onkruidtoets weed test zero tolerance free

De onkruidtest. Voor invasieve exoten geldt een nultolerantie. 

Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop heeft wortelstokken die wel 7 meter lang kunnen worden. Het woekerende onkruid kan hiermee grote schade veroorzaken aan bijvoorbeeld wegen, gebouwen en dijken. De plant kan door asfalt heen groeien en zelfs door scheuren via de fundering woningen in groeien. Door die sterke groeikracht verdringt het onkruid ook makkelijk andere planten.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA