RHP-uitlegvideo over meten stabiliteit grondstoffen

27 februari 2018

RHP heeft de respiratiemethode speciaal aangepast voor het analyseren van substraatgrondstoffen. De methode geeft inzicht in de stabiliteit van organische grondstoffen en of deze geschikt zijn om te gebruiken in een RHP-substraat. Met deze test meet RHP de biologische activiteit om grondstoffen te kwalificeren. Bekijk het in deze RHP-uitlegvideo.

RHP heeft de test speciaal ontwikkeld om te onderzoeken of grondstoffen geschikt zijn om toe te passen in een RHP-substraat. Organische materialen kunnen gevoelig zijn voor afbraak. Bij dit afbraakproces wordt zuurstof gebruikt door bodemorganismen. De mate van zuurstofgebruik wordt weergegeven in de respiratiewaarde. Een hoge respiratiewaarde betekent een instabiel product.

Instabiele componenten verbruiken de zuurstof die de plant nodig heeft en kunnen problemen veroorzaken in de structuur van het substraat. En een te dichte structuur geeft onbalans in de toevoer van zuurstof en voeding naar de plant. Substraten die aan de eisen voor respiratie voldoen, blijven stabiel in de teelt en vormen zo een evenwichtige basis voor plantengroei. De respiratiemethode wordt ook gebruikt om de stabiliteit van boomsubstraten te meten.

Het videomateriaal voor deze RHP-uitlegvideo is opgenomen bij of afkomstig van RHP, kwekerij D.C. van Geest en de RHP-gecertificeerde bedrijven Dutch Plantin en Van Iersel.

Meer informatie?

Bekijk de Kennisbank voor meer informatie over de respiratiemethode.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA