RHP deelt kennis met partners in nieuw onderzoeksproject

30 mei 2017

Begin deze maand maakte Delphy bekend dat het een onderzoek start naar gecontroleerde watergift in potplanten, waarbij de sensor centraal staat. RHP brengt in dit project specifieke substraatkennis in.

De kennis die RHP over het onderwerp in huis heeft, brengt zij in het nieuwe onderzoeksproject van Delphy in dat wordt uitgevoerd op haar Improvement Centre. Dit onderzoek gebeurt in samenwerking met diverse partners, waaronder één van de RHP-gecertificeerde bedrijven (Horticoop) en enkele kwekerijen. Het doel van het project is de watergift in potplanten-cultures te optimaliseren, waarbij de toepassing van sensoren centraal staat.

Foto's: proef Delphy Improvement Centre.

Routinematig meten

Kleine aanpassingen in het watergeefregime of in de substraatreceptuur kunnen al grote gevolgen hebben voor een teelt. Om die reden riep Hans Verhagen, hoofd Onderzoek bij RHP, kwekers eerder al op zich in de wateropnamekarakteristiek van hun substraat te verdiepen en deze routinematig te meten. Informatie daarover is op te vragen via RHP-gecertificeerde bedrijven. Het helpt bij het verkrijgen van inzicht wanneer water en zuurstof optimaal aanwezig zijn. En beiden zijn essentieel voor de plant en haar wortels.

Meer nieuws? 

TOON ALLE ITEMS
//Enable form button reCAPTCHA