Europese pluggennorm in afronding na RHP-workshop

13 november 2023

RHP, kenniscentrum voor substraten, gaf op 1 november een online workshop over pluggen waarna de Europese norm voor dit product kan worden gefinaliseerd. Deelnemers aan de workshop waren onder meer bedrijven die pluggen produceren en in het traject naar RHP-certificering zitten en laboratoria, die de nieuwe methode straks gaan uitvoeren.

De workshop werd georganiseerd op verzoek van CEN (Europese Commissie voor Normering) in Brussel. In de workshop demonstreerden de ontwikkelaars van de methode, Catarina Chemetova en Gerrit Wever, aan de deelnemers hoe zij het volume bepalen van pluggen, volgens de Europese pluggennorm in ontwikkeling. Deelnemers leerden in detail hoe de methode moet worden uitgevoerd. De ervaringen van de deelnemers tijdens de workshop waren belangrijk om de finale wijzigingen in de conceptnorm aan te brengen.

RHP workshop plugs
RHP workshop plugs

Het volume van pluggen is nodig om fysische en chemische eigenschappen van pluggen goed te kunnen meten en waarderen. De fysische en chemische eigenschappen van pluggen zijn essentieel voor een goed resultaat bij de opkweek van jonge planten.

RHP workshop plugs

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA