Brigit den Bakker rondt stage af bij RHP

16 juni 2023

De afstudeerstage van Brigit den Bakker bij RHP zit erop. Zij deed onderzoek naar de beschikbaarheid van calcium in nieuwe groeimedia. Hoe kijkt de Inholland-student terug op de afgelopen 4 maanden en wat is haar volgende stap?

RHP wilde meer inzicht krijgen in de beschikbaarheid van calcium (Ca) in nieuwe groeimedia (op basis van hernieuwbare grondstoffen). Dit is van belang omdat nieuwe groeimedia vaak een lage beschikbaarheid van calcium hebben, terwijl calcium wel nodig is voor de groei van de plant. Calcium zal daarom extra moeten worden toegediend. Brigit deed onderzoek naar de mogelijkheden.

Onderzoek

Brigit: “Uit het onderzoek blijkt dat kalk geen extra calcium in oplossing brengt. Klei doet dit al iets meer. Gips en kalksalpeter brengen calcium gelijk aan de start in oplossing, in een mate die bij geen behandeling pas later in de teelt wordt bereikt. Al met al een goed resultaat.” 

Ervaring

Toen Brigit bij RHP begon, had ze al een positieve indruk van haar stageplek. Terugkijkend op haar stageweken zegt Brigit: “Ik heb mijn stageperiode als positief ervaren. Aan het begin ben ik snel aan de slag gegaan met de voorbereidingen op het onderzoek. Als ik hulp nodig had, was er altijd wel iemand die mij op weg hielp. Ook het verloop van het onderzoek was goed en ik heb veel opgestoken. Een gezellige sfeer en leuke mensen om mee te werken.”

Toekomst

Haar diploma voor de opleiding Tuinbouw en Agri-business heeft Brigit nu bijna op zak. Zij moet haar onderzoek nog verdedigen op school en kan daarna vakantie gaan vieren. “Ik ga eerst op vakantie naar Denemarken. Daarna start ik in augustus als onderzoeker bij Delphy.”

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA