Brigit den Bakker stagiaire bij RHP

28 februari 2023

In februari is Brigit den Bakker bij RHP gestart met haar afstudeerstage. Wie is zij en wat doet deze student precies bij het kenniscentrum voor substraten? 6 vragen aan Brigit den Bakker.

1. Welke opleiding doe je?

“Ik zit in mijn vierde, tevens laatste, studiejaar aan de Hogeschool Inholland in Delft. Daar doe ik de opleiding Tuinbouw en Agribusiness met als afstudeerrichting teelttechniek en veredeling. Inmiddels ben ik dus begonnen met mijn afstudeerstage bij RHP.”

2. Wat doe je precies bij RHP?

“Ik werk bij RHP aan een onderzoek naar de beschikbaarheid van calcium (Ca) in nieuwe groeimedia (op basis van hernieuwbare grondstoffen). RHP wil hierin meer inzicht krijgen om te kunnen berekenen of er nog bekalking nodig is in nieuwe groeimedia en hoe de calcium in een andere vorm kan worden toegediend.”

RHP stagiaire Brigit den Bakker

"Ik kijk uit naar de komende periode!"

3. Kun je dat nog iets meer uitleggen?

“In substraten op basis van veen wordt de pH en voeding in de basis gerealiseerd door bekalking en bemesting, wat zorgt voor een juiste balans. De kalk is een bron van calcium en zorgt voor de buffer tijdens de teelt. In nieuwe groeimedia worden grondstoffen gebruikt die geen bekalking nodig hebben. Door het wegvallen van bekalking, valt er een belangrijke bron van calcium weg. Ook de pH-buffer van het substraat valt dan weg. Hierdoor worden het substraat sneller labiel is.”

4. Hoe bevalt het tot nu toe?

“Mijn indruk na de eerste weken is goed. Er hangt een gezellige sfeer bij RHP en hulp wordt geboden waar nodig. Ik kijk uit naar de komende periode! Vraag aan het einde van mijn stageperiode nog maar eens wat ik ervan vond.”

5. Hoe lang duurt je afstudeerstage?

“Ik loop 16 weken stage bij RHP. Van 6 februari tot en met eind mei werk ik 36 uur verdeeld over 5 dagen per week bij RHP in ‘s-Gravenzande. Daarna zijn er nog 4 weken waarin ik voor school mijn periode moet reflecteren, een artikel moet schrijven en mijn onderzoek moet verdedigen. Dan heb ik voor de zomer mijn diploma op zak!”

6. Wat ga je na je studie doen?

“Wat ik na mijn studie ga doen weet ik nog niet precies, maar ik wil wel graag ergens gaan werken. Na het behalen van mijn diploma, heb ik eerst twee weken vakantie gepland.”

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA