1 juli publicatie update van RHP-productcertificatieschema

31 mei 2021

Elk jaar actualiseert RHP de normen van het RHP-kwaliteitskeurmerk voor substraten, mede op basis van ontwikkelingen in de sector. Jaarlijks worden er daarom inhoudelijke aanpassingen gedaan in het RHP-productcertificatieschema.

Normaal gesproken wordt de update van het RHP-productcertificatieschema op 1 februari gepubliceerd. Gecertificeerde bedrijven hebben vervolgens drie maanden de tijd om zich voor te bereiden op de gewijzigde normen. Dit jaar is, om diverse redenen, de publicatie van de update gepland op 1 juli. Drie maanden na deze publicatiedatum, op 1 oktober, moeten gecertificeerde bedrijven aan de nieuwe normen voldoen.

De meeste aanpassingen zijn in 2020 en in het voorjaar van 2021 besproken in de betrokken productgroepen. Dit zullen voor gecertificeerde bedrijven dan ook geen verrassingen zijn. De besluitenlijst van het Centraal College van Deskundigen (CCvD) van 2020 staat op Mijn RHP onder ‘Documenten voor RHP-certificering’. Medio juni is hier ook de lijst te downloaden van de besluiten die in de komende vergadering van het CCvD worden genomen en ook onderdeel worden van de update. Een belangrijke wijziging in het RHP-productcertificatieschema betreft de vervanging van een aantal onderzoekmethoden. Lees hier meer over in het nieuwsitem: RHP introduceert nieuwe methoden.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA