Wisselingen in Centraal College van Deskundigen

22 augustus 2019

Twee keer per jaar komt het Centraal College van Deskundigen (CCvD) bijeen bij RHP. Het CCvD van RHP besluit over de wijzigingen en vernieuwingen in het RHP-productcertificatieschema. Dit jaar zijn er enkele wisselingen in het CCvD.

 

Tijdens de CCvD-vergadering van 28 juni traden de volgende personen af:

  • Voorzitter Olaf van Kooten, emeritus professor aan de Wageningen Universiteit (WUR) en lector bij Hogeschool InHolland in Delft.
  • Lid Marc van Gennip (Plantum).
CCvD RHP Hein Boon Olaf van Kooten Marc van Gennip

RHP-directeur Hein Boon bedankt Olaf van Kooten (links) en Marc van Gennip (rechts)
hartelijk voor hun bijdrage en betrokkenheid in de afgelopen 8 jaar.

Nieuw in CCvD

Er worden ook nieuwe mensen in het CCvD verwelkomd. De nieuwe voorzitter is George Franke namens de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN). Nieuwe leden zijn: Rens Jacobs (Bolpeat) voor hernieuwbare grondstoffen zoals houtvezel, Jaco Dijkshoorn (Kekkilä-BVB) voor veen en Bart Kraan (Jiffy) namens de vereniging voor potgrond- en substraatfabrikanten (VPN) voor de substraatproducenten. In de loop van dit jaar komen er wellicht nog enkele nieuwe CCvD-leden bij.

Rol CCvD

Het Centraal College van Deskundigen is een onafhankelijk en transpartant RHP-platform waarin producenten en gebruikers van substraten en grondstoffen beslissen over nieuwe normen en het toezicht op de keurmerken. De volgende CCvD-vergadering staat gepland op 29 november.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA