Wat zijn de aanpassingen in het RHP-productcertificatieschema dit jaar?

27 februari 2020

De normen van het RHP-kwaliteitskeurmerk voor substraten worden jaarlijks geactualiseerd, mede op basis van ontwikkelingen in de sector. Elk jaar worden er daarom inhoudelijke aanpassingen gedaan in het RHP-productcertificatieschema. Per 1 mei zijn de nieuwe normen van kracht. Wat zijn de wijzigingen dit jaar?

De inhoudelijke wijzigingen op een rij

Vorig jaar waren er veel inhoudelijke wijzigingen, dit jaar is de lijst iets korter. Hieronder staan de belangrijkste besluiten van het Centraal College van Deskundigen uitgelicht. Gecertificeerde bedrijven moeten vóór 1 mei alle geactualiseerde eisen uit het RHP-productcertificatieschema hebben doorgevoerd in hun bedrijfsvoering en kwaliteitsmanagementsysteem.

Module

Wijziging


040

De termijn voor de geldigheid van de analyseresultaten is voor minerale wol verlengd.


300

  • Het product verpakte GFT-compost is als C-product vervallen.
  • De lijst met C-producten is opgeschoond, een aantal producten is komen te vervallen.

450

De analysefrequentie voor de voedingselementen en Mn-actief is verlaagd.


490

Verduidelijking van de module. De eisen voor C-producten zijn verplaatst naar de modules 300, 310 en 320.

 

Bekijk actueel schema op Mijn RHP

Sinds 1 februari 2020 is het geactualiseerde RHP-productcertificatieschema te downloaden via Mijn RHP. In de inhoudsopgave (MOD 000) is in rood aangegeven welke modules zijn gewijzigd. De aangepaste tekstdelen in modules zijn ook rood gemarkeerd.

Heeft u nog geen persoonlijk account voor Mijn RHP? Als medewerker van een RHP-gecertificeerd bedrijf kunt u deze eenvoudig zelf aanmaken via my.rhp.nl.

Meer nieuws? 

TOON ALLE ITEMS
//Enable form button reCAPTCHA