Video RAG Landscaping: betrouwbaar boomsubstraat van ongekend belang

30 september 2019

Kies een betrouwbaar boomsubstraat, kies een RAG-gecertificeerd boomsubstraat. Bekijk de video over het RAG Landscaping-kwaliteitskeurmerk en zie in enkele minuten waarom RAG-boomsubstraten de basis vormen voor een optimale start van uw groenproject. Kwaliteit van substraat is de basis.

Inzicht in eigenschappen boomsubstraat

Uw groenproject verdient een betrouwbaar boomsubstraat. Met eigenschappen die passen bij de beoogde effecten in de toepassing. Bijvoorbeeld voor groei, water, lucht, draagkracht en verkeersbelasting. Het RAG Landscaping-keurmerk kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Met praktische methodieken biedt het kwaliteitskeurmerk inzicht in de eigenschappen van boomgranulaat, bomenzand en bomengrond. Het keurmerk heeft heldere normen voor de chemische, biologische én fysische eigenschappen van de boomsubstraten. Door deze normering van eigenschappen kunnen producenten en gebruikers helder communiceren over de toepassingsmogelijkheden van een bepaald boomsubstraat.

Kwaliteitseisen RAG-keurmerk

Boomsubstraten met het RAG-keurmerk zijn onkruidarm, met een nultolerantie voor invasieve exoten als Japanse duizendknoop, Reuzenberenklauw en Knolcyperus. De boomsubstraten zijn gecontroleerd op quarantaineziekten, voldoen aan een maximaal zoutgehalte (EC), bevatten een evenwichtig voedingsniveau en hebben de afgesproken zuurgraad (pH) afgestemd op de boom, zodat deze voedingselementen goed kan opnemen. RAG-gecertificeerde boomsubstraten voldoen aan alle wettelijke milieu-hygiënische eisen voor verontreinigingen met bijvoorbeeld zware metalen. Gecertificeerde bedrijven houden zich aan strikte normen en eisen voor de productie van boomsubstraten met het RAG-keurmerk. Voor het keurmerk worden alleen grondstoffen gebruikt van gecontroleerde herkomst. De gehele keten van boomsubstraten wordt gemonitord, van winning van de grondstoffen tot aflevering bij de afnemer.

Het videomateriaal voor deze RAG Landscaping-video is opgenomen bij of afkomstig van RHP, de RAG-gecertificeerde bedrijven AH Vrij, Den Ouden, Heicom, de bedrijven Dura Vermeer, Liebherr, Zeldenrust en de gemeentes Amsterdam, Arnhem en Den Haag.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal!

Meer nieuws? 

TOON ALLE ITEMS
//Enable form button reCAPTCHA