Video over RHP-kwaliteitskeurmerk substraten

30 november 2017

Sinds vandaag staat de video over het RHP-kwaliteitskeurmerk voor substraten online. Kwaliteit van substraat is de basis. Beperk risico's op teeltschade, kies voor RHP-gecertificeerde substraten. In deze video wordt in enkele minuten uitgelegd waarom RHP-substraten de basis vormen voor een optimale start van de teelt.

Uniek systeem ketencontrole

RHP heeft een uniek systeem ontwikkeld voor kwaliteitscontrole in de gehele productieketen van substraten. RHP-gecertificeerde bedrijven hebben hun productieprocessen ingericht conform de RHP-normen. Substraten met het RHP Horticulture-keurmerk bieden de hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid en daarmee garanderen ze een optimale start van de teelt.

Kwaliteitseisen

RHP-substraten zijn vrij van besmetting met zware metalen, radioactiviteit, onkruidzaden, insecten, planten- en menselijke pathogenen, overeenkomstig de RHP-standaard. Het keurmerk zorgt ervoor dat het substraat voldoet aan de kwaliteitseisen voor wateropname, luchtgehalte, pH, EC en voedingselementen. De chemische en fysische specificaties moeten vooraf worden gedefinieerd, zodat elke substraatlevering constant is in eigenschappen.

Het videomateriaal voor deze nieuwe RHP-video is opgenomen bij of afkomstig van RHP, de RHP-gecertificeerde bedrijven AH Vrij, Alfarroxo, BVB Substrates, Dutch Plantin, Klasmann-Deilmann en de kwekerijen DC van Geest, Prominent, Sjaak van Schie en Vreugdenhil Young Plants.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA