Unieke RHP WOK-apparaat vernieuwd en verbeterd

29 september 2017

RHP heeft een nieuw, verbeterd WOK-apparaat ontwikkeld voor het uitvoeren van de WOK-analyse. In augustus zijn de eerste apparaten al in gebruik genomen door RHP en door gecertificeerde bedrijven.

Het nieuwe apparaat is ontwikkeld vanwege de toenemende vraag naar WOK-apparaten door gecertificeerde bedrijven. Hierdoor moesten er nieuwe apparaten worden geproduceerd en zijn gelijk diverse verbeteringen aan het apparaat doorgevoerd.

RHP WOK apparaat

In de laboratoriumopstelling bij RHP zijn twee WOK-apparaten gecombineerd.

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen?

Het eerste WOK-apparaat is alweer 10 jaar geleden ontwikkeld door RHP. Het apparaat is nu dus verbeterd; aan de WOK-analyse zelf is overigens niets veranderd.

Welke veranderingen zijn doorgevoerd aan het nieuwe apparaat? 

  • Het nieuwe WOK-apparaat heeft 8 posities om 4 monsters in duplo te meten. Elk monster heeft nu een eigen unit, die is gescheiden van de overige monsters. Monsters kunnen elkaar dus niet beïnvloeden, wat zorgt voor betrouwbare metingen. Bij het oude apparaat waren monsters niet gescheiden van elkaar, maar zaten allemaal in dezelfde unit.  
  • De aparte stalen (water)bakken zijn nu makkelijker te verwijderen dan bij het oude apparaat het geval was met één grote bak. En dit is weer praktischer voor het schoonmaken van de bakken. 
  • De log-apparatuur van het nieuwe WOK-apparaat is moderner en logt zelfstandig alle metingen, zonder dat er continu een computer aan hoeft te zijn gekoppeld. Om de gegevens op uw computer te zetten, kan deze eenvoudig met een USB-kabel worden verbonden aan het WOK-apparaat. 
  • Een laatste verbetering wordt momenteel nog getest. Dit is een aanpassing aan de roosters waar de monsters op worden gezet. Deze zijn nu nog van draadstaal, maar worden mogelijk vervangen door stalen, geperforeerde, ronde schijven. Dit vergemakkelijkt het opzetten van monsters en is ook makkelijker schoon te maken. 

Ook zelf de WOK analyseren?

Het nieuwe WOK-apparaat is exclusief voor gecertificeerde bedrijven . Er is momenteel een kleine serie apparaten gemaakt, waarvan nu nog enkele exemplaren beschikbaar zijn. Bij meer vraag naar nieuwe WOK-apparaten wordt weer een serie in productie genomen. U kunt hiervoor een aanvraag doen bij Hans Verhagen.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA