Tweede editie boek ‘Soilless Culture: Theory and Practice’ 

27 juni 2019

De tweede editie van het boek Soilless Culture: Theory and Practice is verschenen.

Beschrijving

Het boek Soilless Culture: Theory and Practice is een volledig herziene en bijgewerkte versie met belangrijke inzichten over alle huidige groeimedia voor het kweken van planten. Dit boek is het eerste officiële naslagwerk over zowel de theoretische als praktische aspecten van het kweken van planten in substraten. Het is dé bron voor iedereen die hierbij betrokken is, en bevat ook informatie over hydroponics en de laatste ontwikkelingen aangaande technologieën en methodologieën. Het boek geeft inzicht in zowel de fysische als chemische eigenschappen van verschillende

Soilless Culture Theory and Practice

substraten. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan hoe deze eigenschappen de plantprestaties beïnvloeden bij fundamentele tuinbouwactiviteiten, zoals irrigatie en bemesting. Daarnaast beschrijft het boek de nieuwste technische ontwikkelingen en methodologieën, waaronder ‘run-to-waste’, recirculatie en gesloten systemen.

RHP’er Gerrit Wever heeft een bijdrage geleverd aan hoofdstuk 11, Analytical Methods Used With Soilless Substrates (analytische methoden gebruikt voor grondloze substraten).

Meer lezen?

Voor meer informatie over het boek, zie:
https://www.sciencedirect.com/book/9780444636966/soilless-culture#book-info

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA