“Substraat? Potgrond? Is dat niet stoffig en saai?”

7 juli 2023

“Substraat? Potgrond? Is dat niet stoffig en saai?” Heerlijk, die enthousiaste reacties als je in je omgeving vertelt dat je aan een nieuwe uitdaging gaat beginnen. Inmiddels is het vijf maanden geleden dat ik deze mooie sector ben binnengestapt. En saai en stoffig? Nee, dat was het zeker niet!

De afgelopen maanden hebben vooral in het teken gestaan van kennismaken: met de organisatie RHP, de bedrijven in de sector, de ontwikkelingen die gaande zijn en de enorme uitdagingen waar de sector voor staat rondom de transitie naar het toenemende gebruik van hernieuwbare en circulaire grondstoffen.

Veel dank aan alle bedrijven waar ik de afgelopen maanden zo hartelijk ben ontvangen en waar veelal de tijd is genomen voor uitgebreide kennismakingen en rondleidingen. Om niet alleen te horen maar vooral ook te zien wat er in de sector gaande is, levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de visie hoe RHP zijn gecertificeerde bedrijven en de sector ook in de toekomst op juiste wijze kan blijven ondersteunen. Want het feit dat naast kwaliteit en veiligheid ook de impact op milieu en gezondheid evenals de verantwoorde productie van substraatgrondstoffen en substraten steeds belangrijker worden, kunnen we niet meer omheen.

Mijn omgeving vertel ik inmiddels dat de substraatsector juist volop in beweging is en vol passie om het elke dag een beetje beter te doen. De sector heeft er dus absoluut een nieuwe ambassadeur bij. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met de RHP-gecertificeerde bedrijven en alle andere organisaties in de sector waar we vanuit RHP direct of indirect mee te maken hebben om gezamenlijk op succesvolle wijze invulling te geven aan de uitdagingen die voor ons liggen!

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne zomer(vakantie)!

Martine Holtkamp
Algemeen directeur RHP

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA