“Schimmelproblematiek gezamenlijk probleem dat we samen moeten oplossen”

24 januari 2017

Maar liefst 100 genodigden van voornamelijk gecertificeerde bedrijven kwamen 18 januari naar conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg voor het RHP-jubileumevent ‘Minder chemie, meer biologie’. De bijeenkomst stond in het teken van de recente ontwikkelingen in de schimmelproblematiek, kennis delen en netwerken.

Retail, wetenschap en praktijk

Koen Druijf van Waterdrinker belichtte het onderwerp vanuit de retail. Hij riep de zaal op om een inschatting te maken van de eisen die de retail gaat stellen aan duurzaamheid en daar als bedrijven in de sector gezamenlijk actief mee aan de slag te gaan. Professor Han Wösten van Universiteit Utrecht benaderde de schimmelproblematiek vanuit de wetenschappelijke kant. Hij vertelde over de kolonisatie door saprotrofe schimmels in substraten en mogelijke oplossingsrichtingen hoe dit te voorkomen. Roger Boer van Koppert Biological Systems gaf zijn visie op het onderwerp vanuit de praktijk. Hij vond het tijd voor verandering: groeimedia met microbiële veerkracht, en vroeg het publiek de uitdaging aan te gaan. Moderator Gijs Kok van Royal FloraHolland begeleidde de discussie en interactie met de zaal.

Gezamenlijk probleem

Kok sloot de discussie over de schimmelproblematiek af met de concluderende woorden: “Er is een gezamenlijk probleem in de sector. Een probleem waarvan wordt verwacht dat het alleen maar groter gaat worden. En al zijn er al wat oplossingsrichtingen en begint kennis zich te ontwikkelen, dit probleem vraagt om een gezamenlijke aanpak. Een probleem om met elkaar als bedrijven in de substraatsector op te gaan lossen.”

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA