RHP ontwikkelt innovatieve methode voor stevige perspotten

31 oktober 2016

Jaarlijks worden meer dan 10 miljard perspotten geproduceerd voor de opkweek van chrysantenstekken en diverse groenteplanten. De grootste uitdaging is de garantie van de stevigheid van de perskluit, rekening houdende met de toepassing van nieuwe grondstoffen en andere samenstellingen. De door RHP ontwikkelde meetmethode bestaat uit drie onderdelen: een simulatie van het persen, aanbevelingswaarden voor de kwaliteitseisen van de persgrond en gebruiksadvies voor de jonge plantenkwekers.

Praktijkproblemen voorkomen en verklaren

De perspottenmethode geeft de RHP-gecertificeerde bedrijven die aan dit onderzoek deelnamen de mogelijkheid om de kwaliteit van de persgronden in kaart te brengen en verder te ontwikkelen. Door te testen kunnen zij voor klanten een gebruikersadvies voor hun persgronden opstellen.

Interesse?

Na een exclusiviteitsperiode voor de bedrijven die aan het onderzoek deelnamen, zijn de inzichten en ervaringen nu ook beschikbaar voor de overige RHP-gecertificeerde bedrijven. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Hans Verhagen, tel. 0174 - 62 03 60.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA