RHP-keurmerk mogelijk voor acrotelm en gecomposteerde boomschors

1 februari 2022

Bij RHP, het kenniscentrum en keurmerk voor substraten, wordt er hard gewerkt aan onderzoek en normontwikkeling van nieuwe substraatgrondstoffen. Inmiddels zijn twee nieuwe substraatgrondstoffen te certificeren: acrotelm en gecomposteerde boomschors. De grondstoffen kunnen vanaf nu het RHP-keurmerk krijgen, als deze aantoonbaar aan alle kwaliteitseisen voldoen.

Acrotelm en gecomposteerde boomschors zijn nieuwe grondstoffen die kunnen worden gebruikt in substraten en potgronden. In geval van RHP-certificering zijn dit zogenoemde A-producten, dus met aantoonbare gecontroleerde veiligheid en kwaliteit in de gehele keten van grondstofwinning tot en met het verwerken in een substraat voor de kweker. Aan het RHP-productcertificatieschema zijn hiervoor twee nieuwe modules toegevoegd, waarin alle keurmerknormen voor acrotelm en gecomposteerde boomschors uitgebreid staan omschreven.

Kennis en kwaliteit

Met uitgebreid onderzoek naar de eigenschappen van nieuwe grondstoffen en hun interacties in substraatmengsels, wil RHP bijdragen aan de grondstoffentransitie in de sector. RHP deelt kennis met aangesloten RHP-gecertificeerde bedrijven. Acrotelm en gecomposteerde boomschors die aan de ontwikkelde kwaliteitskeurmerknormen voldoen, kunnen veilig worden toegepast in groeimedia binnen het RHP-keurmerk. Het RHP-keurmerk biedt de grootst mogelijke zekerheid, zodat de grondstoffen en groeimedia zonder risico’s voor de teelt kunnen worden toegepast.

Interesse in RHP-certificatie?

Bedrijven die interesse hebben in certificering van acrotelm en/of gecomposteerde boomschors, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RHP.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA