RHP introduceert animatie over schoon, RHP-gecertificeerd substraat

7 december 2020

Beperk risico's op teeltschade, kies voor 's werelds strengste kwaliteitskeurmerk voor substraten: het RHP-keurmerk. In deze animatie legt het Europese kenniscentrum voor substraten in enkele minuten uit hoe het komt dat RHP-gecertificeerde substraten schoon zijn en veilig voor uw teelt. Kwaliteit van substraat is de basis.

’s Werelds strengste kwaliteitsstandaard

Het RHP-keurmerk wordt beschouwd als 's werelds strengste kwaliteitsstandaard voor de substraatindustrie, ook fytosanitair. Het RHP-keurmerk vereist volledige beheersing van productieprocessen om mogelijke besmetting in de toeleveringsketen effectief uit te sluiten. Dit unieke systeem voor kwaliteitscontrole biedt kwekers de grootst mogelijke zekerheid op schoon substraat. Voor een optimale start van de teelt.

RHP-gecertificeerde producten

De RHP-gecertificeerde producten worden geproduceerd door nationaal en internationaal toonaangevende substraatbedrijven, die hiervoor hun productieprocessen hebben ingericht conform de RHP-normen. Voor planten en gewassen geldt dat het substraat waarin ze geteeld worden sterk medebepalend is voor hun gezondheid. Eén van de manieren die bijdragen aan de preventie van plantenziekten en plagen die (sier)gewassen aantasten, is de teelt starten met schoon, RHP-gecertificeerd substraat.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA