RHP-certificatie voor Olde Bolhaar Eco Service

12 juli 2022

Het bedrijf Olde Bolhaar Eco Service is RHP Horticulture-gecertificeerd met de substraatgrondstof gecomposteerde boomschors.

Op grond van onderzoek en door ECAS uitgevoerde inspecties, voldoet het bedrijf aan de eisen zoals gesteld in het Productcertificatieschema van het RHP-keurmerk. Met de certificatie van Olde Bolhaar Eco Service zijn nu 70 gecertificeerde bedrijven aangesloten bij RHP, waarvan Olde Bolhaar Eco Service nog als enige gecomposteerde boomschors met RHP-keurmerk produceert.

Over Olde Bolhaar Eco Service

Olde Bolhaar Eco Service is opgericht in 2012 en heeft inmiddels diverse locaties in Nederland en Duitsland. In Goor produceert Olde Bolhaar Eco Service de gecomposteerde boomschors. Olde Bolhaar Eco Service levert deze RHP-gecertificeerde grondstof voor substraten aan de substraatindustrie in Europa.

Joint venture met Klasmann-Deilmann 

Klasmann-Deilmann brengt het product op de markt. Klasmann-Deilmann en Olde Bolhaar Eco Service koppelen sinds vorig jaar hun activiteiten op het gebied van groencompostproductie middels een joint venture. Het bedrijf wil zich ontwikkelen tot de belangrijke leverancier van hoogwaardige groencompost en andere hernieuwbare grond- en toeslagstoffen voor substraatproductie. De organisatie wordt geleid door Christiaan Olde Bolhaar, managing partner van de Olde Bolhaar Groep, en door Ted Vollebregt, managing director van Klasmann-Deilmann Benelux BV.

Kennis en kwaliteit RHP

Met uitgebreid onderzoek naar de eigenschappen van nieuwe grondstoffen en hun interacties in substraatmengsels, wil RHP bijdragen aan de grondstoffentransitie in de sector. RHP deelt kennis met aangesloten RHP-gecertificeerde bedrijven. Gecomposteerde boomschors die aan de ontwikkelde kwaliteitskeurmerknormen voldoet kan veilig worden toegepast in groeimedia binnen het RHP-keurmerk. Het RHP-keurmerk biedt de grootst mogelijke zekerheid, zodat de grondstoffen en groeimedia zonder risico’s voor de teelt kunnen worden toegepast.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA