RHP-certificatie voor 2 bedrijven: Ekompany en Culterra 

24 februari 2017

Sinds kort zijn 2 bedrijven RHP Horticulture-gecertificeerd. Ekompany International voor het product anorganische meststoffen. En Culterra Holland voor het product organische meststoffen.

Op grond van onderzoek en door ECAS uitgevoerde controles, voldoen beide bedrijven aan de eisen zoals gesteld in het Productcertificatieschema van het RHP-keurmerk. Met de deelname van Ekompany en Culterra telt het RHP-kwaliteitskeurmerk voor substraten nu 69 gecertificeerde bedrijven over de hele wereld, waarvan 8 bedrijven meststoffen voor de professionele tuinbouw in het assortiment hebben.

De bedrijven

Ekompany International produceert en levert gecontroleerd vrijkomende, anorganische meststoffen of CRF (controlled release fertilizers) voor de professionele tuinbouw. De fabriek staat in Born. Culterra Holland in Workum produceert organische meststoffen voor o.a. professionele toepassing. Dit zijn natuurlijke grondstoffen van dierlijke en plantaardige oorsprong voor gebruik in potgronden. Organische meststoffen spelen een rol in de toenemende aandacht voor duurzaamheid en bio.

Hogere eisen meststoffen

RHP stelt hogere eisen aan meststoffen dan de wettelijk vastgelegde. RHP legt voor gecertificeerde producten specificaties vast voor gehaltes van elementen in meststoffen. Beheerste release (vrijkomen van voedingselementen) is voor meststoffen van groot belang. Voor substraten, zowel professioneel als voor hobbytoepassingen, is het noodzakelijk dat voedingselementen op beheerste en voorspelbare wijze beschikbaar komen. Bij CRF-meststoffen vindt classificatie voor de release plaats. Het RHP-keurmerk waarborgt de kwaliteit van teeltmedia in de keten, van grondstofwinning tot bewerking en aflevering bij de gebruiker op het bedrijf.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA