Piketpaal geslagen tijdens RHP-bijeenkomst veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit

29 november 2019

Op 21 november organiseerde RHP een bijeenkomst voor 70 gecertificeerde bedrijven. Centraal stonden de ontwikkelingen op het vlak van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit in de substraatsector. Een korte samenvatting…

Tijdens de ochtend werd eerst uitgebreid kennisgemaakt met de locatie van de bijeenkomst: Koppert Cress in Monster. Onder leiding van Jens Baan proefden de deelnemers hun verschillende cressen en specialties. Aansluitend kreeg het gezelschap een rondleiding door het bedrijf: de proeftuin, productieafdeling, wasafdeling en kas. Vanzelfsprekend was er interesse in het gebruikte substraat.

Veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit

Vervolgens stonden de thema’s veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit in de substraatsector op het programma, met inleidingen door RHP-directeur Hein Boon en twee gastsprekers met praktijkvoorbeelden uit de verdere keten.

Tuinbranche Nederland

Toon Wurfbain, projectleider Duurzaamheid bij Tuinbranche Nederland, lichtte drie van hun duurzaamheidsdossiers toe: residu in sierteeltproducten, particulier gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en IMVO-convenanten. Hierbij vertelde hij per dossier hoe het is ontstaan, het antwoord van de tuinbranche en de verdere ambities voor de toekomst. Hij benadrukte in zijn afsluiting dat de eisen voor substraten ook kunnen gaan veranderen, zoals in Engeland al het geval is.

Toon Wurfbain Tuinbranche Nederland

Piketpaal 

Met deze bijeenkomst is de piketpaal geslagen voor de komende jaren. “Het RHP-keurmerk gaat over kwaliteit. Het is nu aan ons als substraatsector om gezamenlijk aan de slag te gaan met duurzaamheid en veiligheid, zodat we tijdig en goed voorbereid zijn op eisen vanuit de verdere keten. Dit komt de komende jaren echt op ons af, dus laten we met elkaar het voortouw nemen en als sector op tijd een antwoord klaar hebben,” sloot Hein Boon, directeur RHP, de ochtend af.

RHP Hein Boon bijeenkomst duurzaamheid veiligheid kwaliteit koppert cress

Hand-outs

Kon u niet bij deze bijeenkomst aanwezig zijn of wilt u de hand-outs van de presentaties graag nog digitaal downloaden? Medewerkers van RHP-gecertificeerde bedrijven kunnen dit doen via Mijn RHP bij RHP-presentaties.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA