Ontwikkeling verantwoord geproduceerde kokos geïnitieerd

12 mei 2023

Ruim vijftig internationale stakeholders waren 10 mei aanwezig bij de hybride bijeenkomst over de ontwikkeling van Responsibly Produced Coir (RPC). RHP faciliteerde deze kick-off op evenementenlocatie KAS in Woerden.

De dag stond in het teken van het verzamelen van de input, expertise en visie van de stakeholders op Responsibly Produced Coir (RPC). De focus lag op het vaststellen van de juiste definitie van ‘duurzame productie’ en alle noodzakelijke duurzaamheidsvraagstukken die een sleutelrol spelen in de kokosproductieketen.

Presentaties

Dagvoorzitter was Merthus Bezemer van GTC+. Martine Holtkamp, Algemeen directeur van RHP, opende de stakeholderbijeenkomst met een introductie. Vervolgens namen Koen van der Hurk (Dutch Plantin), Elise Wieringa (Royal Lemkes), Nata Markovic (Ikea), Jacques Wolbert (Growers United) en Jeroen Oudheusden (Floriculture Sustainability Initiative) de aanwezigen mee in de productie- en gebruiksketen van substraten in het algemeen en kokos in het bijzonder en het belang van duurzaamheid en verantwoorde productie daarin.

Brainstorm en discussie

Na de presentaties kwam er via een brainstormsessie een discussie met alle aanwezigen op gang om de eerste ruwe kaders voor Responsibly Produced Coir te schetsen. Hierbij zijn onder meer de relevante thema’s voor een verantwoorde productie benoemd. De visies die gedeeld zijn over nut en noodzaak van de ontwikkeling van een dergelijk certificatieschema en de verschillende inzichten over de wijze waarop, zijn enorm waardevol en zullen het startpunt vormen voor de verdere ontwikkeling.

Martine Holtkamp RHP
Koen van der Hurk Dutch Plantin
Elise Wieringa Royal Lemkes
Nata Markovic Ikea
Jacques Wolbert Growers United
Jeroen Oudheusden FSI
RPC stakeholder meeting
RPC stakeholder meeting
RPC stakeholder meeting
Martine Holtkamp RHP

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA