Laatste oproep voor de workshop ‘Wat zit er in de poriën;
water of lucht?’

20 september 2016

In juni organiseerde RHP de eerste sessies van de workshop ‘Wat zit er in de poriën; water of lucht?’. Bij voldoende interesse wordt deze workshop op 10 november en/of 8 december a.s. weer kosteloos aangeboden aan deelnemers.

Heeft u 6 of meer adviseurs voor deze workshop? Dan kunnen we deze ook op uw eigen locatie verzorgen. Meld u snel aan voor één van de data of bespreek een datum voor de in-company workshop!

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 28 oktober a.s. voor de workshop ‘Wat zit er in de poriën; water of lucht?’ via zeelenberg@rhp.nl. Graag horen wij uw keuze: 

  • Donderdag 10 november 2016 van 13.00 uur tot 17.00 uur of
  • Donderdag 8 december 2016 van 13.00 uur tot 17.00 uur 

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt besloten of op beide data de cursus wordt gegeven. Geef je snel op. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Barbara Zeelenberg.

Onder Glas

Kunt u niet wachten tot de workshop en wilt u nu al meer weten over dit onderwerp? Lees alvast het artikel ‘Waterverdeling in teeltsubstraten blijft verrassen, meten is weten’ uit Onder Glas.

Over de workshop

Water en zuurstof zijn essentieel voor de plant en haar wortels, maar wanneer zijn beide optimaal aanwezig? Hoe verlopen gehaltes ervan in het wortelmilieu? Door middel van het combineren van analyses en metingen – die u zelf kunt doen – in de teelt wordt duidelijk hoe dit werkt en hoe u dit zelf kunt optimaliseren.

Wat kunt u verwachten?

De nieuwste resultaten van het collectieve onderzoek worden gepresenteerd en dwarsverbanden met bestaande kennis over water en lucht passeren de revue. U bent na deze workshop weer volledig up-to-date op het gebied van watergehalte, wateropname en lucht.

Na de workshop

  • Heeft u meer inzicht welke processen rond water zich afspelen in het wortelmilieu.
  • Weet u welke metingen en analyses deze processen inzichtelijk maken.
  • Weet u hoe deze processen kunnen worden beïnvloed.
  • Weet u welke analyses de relatie tussen kwaliteit van het substraat en de teelt meetbaar maken.
  • Heeft u een beter beeld van de effecten van diverse irrigatiestrategieën en irrigatiesystemen.
  • Weet u hoe er optimaal met watergehaltesensoren kan worden gemeten.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA