Hygiëneprotocol RHP: schoon, schoner, schoonst! 

29 mei 2018

Hygiëne is steeds belangrijker in de tuinbouw. Afnemers vragen om een schoon substraat. En ook bij export van substraten is er strikte controle op organismen als nematoden. Met de hygiëne zit het wel goed bij bedrijven die producten met het RHP-keurmerk produceren. Maar het kan altijd nóg beter!

Eén van de sterke punten van het RHP-keurmerk is de aandacht voor hygiëne in de gehele productieketen van substraten: van grondstofwinning tot aflevering bij de kweker. Risico’s en ziekten of plagen in de teelt worden hiermee zoveel mogelijk beperkt. De RHP-gecertificeerde bedrijven doen het op het gebied van hygiëne dus al heel goed. En om dat zo te houden en waar mogelijk zelfs te verbeteren, vindt RHP hygiëne een onderwerp dat de aandacht waard blijft.

Voor het RHP-keurmerk worden monsters genomen voor controle op plantenziekten en humaanpathogenen.

Desgewenst kunnen medewerkers van gecertificeerde bedrijven tijdens het bezoek extra scholing van RHP krijgen over schoon werken. Alle RHP-productielocaties worden dit jaar bezocht met extra aandacht voor hygiëne. De eerste bedrijfsbezoeken vonden deze maand plaats.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA