Herdruk RHP Peat Bog Flora beschikbaar!

22 augustus 2023

Er is een herdruk gemaakt van de in 2011 uitgebrachte ‘RHP Peat Bog Flora’. De 2023-versie bevat een aantal herzieningen in de tekst en enkele beelden zijn vervangen. Ook is het onkruidboekje volledig in de huidige RHP-huisstijl.

Eerste exemplaar

Het eerste exemplaar werd onlangs uitgereikt aan Merli Keelmann, auditor voor MPS-ECAS. Zij bezoekt voor haar werk diverse veenderijen in de Baltische Staten. Merli was er blij mee en bedankte RHP. Ze gaf aan dat ze de eerste uitgave altijd bij zich heeft wanneer ze op pad is voor haar auditwerkzaamheden.

RHP Peat Bog Flora ECAS Merli Keelmann

Handig hulpmiddel

De ‘RHP Peat Bog Flora’ is een handig hulpmiddel bij het in een vroeg stadium herkennen van planten in veenderijen. Het handzame boekje bevat onder andere foto’s, kaartjes en determineeradviezen. Daarnaast staat er per plant aangegeven of de plant moet blijven staan of moet worden verwijderd en zo ja hoe. Dit helpt veenproducenten bij het efficiënt uitvoeren van onkruidcontroles in hun veenderijen, wat hen bij een juiste toepassing tijd en geld bespaart. Goede planten helpen juist de groei van onkruiden voorkomen. Het boekje is ook interessant voor medewerkers van substraatproducenten die kwekers bezoeken en teeltadviseurs om onkruidsituaties in de tuinbouwteelt te beoordelen. De ‘RHP Peat Bog Flora’ is in het Engels geschreven. De plantennamen zijn ook vermeld in het Ests, Fins, Duits, Latijn, Lets, Litouws, Pools, Russisch, Zweeds en Nederlands.

Bestellen?

De nieuwe RHP Peat Bog Flora is te bestellen door te mailen naar Ben de Jong. Vermeld hierin het gewenste aantal boekjes, uw naam, bedrijfsnaam, verzendadres en factuuradres met BTW-nummer en eventueel referentienummer. De ‘RHP Peat Bog Flora’ kost € 29,50 per stuk (ex. BTW en excl. verzendkosten). RHP-gecertificeerde bedrijven krijgen korting.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA