Fytosanitair schoon veen

Veen met het RHP-keurmerk is OOK een veilig product om bloembollen in te verpakken, klaar voor export.

Voor de export van bloembollen wordt veen ook in de verpakking gebruikt. Veen wordt gebruikt als vulmiddel in de schoongemaakte krat om de bloembollen tijdens het transport te beschermen tegen beschadiging en uitdroging.

Fytosanitair schoon veen

Veen met het RHP-keurmerk is afkomstig uit gecontroleerde gebieden, is fytosanitair schoon en volledig vrij van schadelijke nematoden. In de tabel kunt u zien op welke nematoden productmonsters van veen worden gecontroleerd. Alle productmonsters zijn vrij van plant-pathogene nematoden. Dit is een indicator voor de fytosanitaire status van veen in het algemeen.


Hygiënische maatregelen en normen

Na het winnen van het veen moeten verschillende hygiënemaatregelen en -normen worden gevolgd. Dit voorkomt besmetting van het veen tijdens transport en productie. Het RHP-keurmerk vereist volledige controle over de productieprocessen om mogelijke besmetting in de toeleveringsketen effectief uit te sluiten. Monitoring van processen gebeurt door beoordeling van 3 indicatororganismen: onkruiden, nematoden en knolvoet.


Hoogst mogelijke veiligheid

Veen met het RHP-keurmerk biedt de hoogst mogelijke veiligheid, ook om bloembollen in te verpakken voor transport.

RHP nematoden controle

Nematoden waarop het veen wordt gecontroleerd.

RHP fytosanitiar schoon veen besmetting voorkomen

Naar de kennisbank? 

TOON ALLE ITEMS
//Enable form button reCAPTCHA