Diverse organisaties maken kennis met RHP

16 januari 2023

RHP kreeg 13 januari bezoek van vertegenwoordigers van diverse organisaties. Zij maakten kennis met het kenniscentrum voor substraten en het unieke onderzoek dat RHP doet naar onder meer nieuwe groeimedia.

De groep bestond uit vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Glastuinbouw Nederland, LTO Nederland, Plantum, GroentenFruit Huis (Fresh Produce Centre), Royal FloraHolland, Growing Media Europe en Vereniging Potgrond- en Substraatfabrikanten Nederland (VPN). Een aantal van hen ondertekende eind vorig jaar het convenant “Milieu-impact potgrond en substraten”.

Veiligheid en kwaliteit grondstoffen

De bezoekers kregen uitleg over hernieuwbare en circulaire grondstoffen voor de professionele substraatproductie, waarbij veiligheid en kwaliteit voorop moeten blijven staan om risico’s voor kwekers zoveel mogelijk te minimaliseren.

Technisch experts kennen praktijk

Ook ontmoetten zij een aantal technisch experts van RHP. Deze experts begeleiden aangesloten substraatproducenten dagelijks met hun diepgaande kennis over grondstoffen en substraten. Zij kennen de gehele productieketen van binnen en van buiten. Regelmatig reizen zij af naar productiegebieden van uiteenlopende grondstoffen in de hele wereld, in totaal ongeveer 430 RHP-gecertificeerde locaties.

Productanalyses in eigen kas en lab

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de proefkas en het laboratorium van RHP, waar op jaarbasis zo’n 15.000 productanalyses worden uitgevoerd op maar liefst 10.000.000 m3 gecertificeerd product.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA