Bijscholings- en harmonisatiedag voor auditoren keurmerken RHP en RAG

7 APRIL 2023

RHP organiseerde 30 maart weer de jaarlijkse bijscholings- en harmonisatiedag voor auditoren van de keurmerken RHP en RAG. Tijdens deze dag delen de coördinator Certificering en technisch adviseurs van RHP de laatste normen en aandachtspunten uit de geactualiseerde productcertificatieschema’s.

Interpretatie nieuwe normen

Het is belangrijk dat auditoren de nieuwe normen juist en allemaal hetzelfde interpreteren. Daarom werden gezamenlijk de productcertificatieschema’s van de keurmerken RHP en RAG doorgenomen.  Er werd onder andere aandacht besteed aan zware metalen, de uitbreiding van analyses op humaanpathogenen met Listeria, de aanvullende eis voor opslag van contramonsters en laagveen voor RHP Mushrooms-toepassingen.

Audits en ontwikkelingen

Specifieke aandachtspunten voor audits kwamen aan bod. Ook werden ontwikkelingen binnen RHP gedeeld. Zo werd bijvoorbeeld gesproken over het realiseren van een bijsluiter bij substraat, over het normerings- en certificeringstraject voor pluggen en andere kleine voorgevormde groeimedia en over thema-audits. Vragen van de auditoren over de keurmerken en audits zijn beantwoord.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA