5 aandachtspunten voor het inzenden van monsters

29 september 2017

Een onnodig afgekeurd monster of analyseresultaten die wel erg lang op zich laten wachten? Dat is meestal niet nodig! Met deze 5 aandachtspunten zorgt ú er in elk geval voor dat RHP uw ingezonden monsters zo snel mogelijk en op de juiste wijze in behandeling kan nemen voor onderzoek en beoordeling.

1

Gebruik alleen de nieuwste inzendformulieren voor het inzenden van uw monsters. Dit verkleint de kans op fouten. U kunt deze inzendformulieren downloaden via Mijn RHP. Vul het inzendformulier zo volledig mogelijk in, om ervoor te zorgen dat u alle benodigde gegevens over het monster meestuurt en RHP het monster direct kan verwerken. Wanneer het monster ter controle wordt ingestuurd en er bij het gekozen onderzoek gevraagd wordt om specificaties, dan is het ook noodzakelijk om deze in te vullen.

Tip: een pdf-bestand kunt u in Adobe Acrobat Reader digitaal invullen als u klikt op het tabblad Gereedschappen en dan kiest voor Invullen en ondertekenen. Op de plaats in de pdf waar u klikt, kunt u dan typen in een tekstvak. Voor een efficiënt beheer van uw monsternameplan kunt u de pdf digitaal invullen, opslaan, e-mailen en printen. 

3

Bevestig het inzendformulier indien mogelijk aan het monster en vermeld op de zak ook duidelijk (en onuitwisbaar) uw bedrijfsnaam en identificatie, zodat voor RHP duidelijk is welk inschrijfformulier bij welk monster hoort. Als het monster uit meerdere zakken bestaat, geef dit dan bij de opmerkingen aan op het inschrijfformulier om te voorkomen dat een monster dubbel wordt ingeschreven.

RHP afgifte monsters

5

Voor producten waarvoor u de stikstoffixatietest aanvraagt, heeft RHP de gegevens van een ‘3x substraatvochtanalyse’ nodig. Als u een analyserapport ‘3x substraatvochtanalyse’ van het in te zenden monster heeft, stuur deze dan mee met het inzendformulier. Als deze gegevens niet beschikbaar zijn, zal het monster worden ingestuurd voor een ‘3x substraatvochtanalyse’.

Meer nieuws? 

toon alle items
//Enable form button reCAPTCHA